A fi preot e o chemare sau o rusine?


Am auzit zilele trecute pe o persoana spunand: “Dar tu ce vrei sa devii? preot sau pastor cand termini scoala asta?”. Niste intrebari care a bufnit-o in ras. Dar de ce? A fi preot sau pastor e ceva gresit? A sluji lui Dumnezeu e rusinos?

1 Timotei 1:9 spune :”El, ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii.

Deci intelegem ca Dumnezeu este cel care hotaraste chemarea sfanta pe care trebuie sa o pastram nu pentru noi ci pentru cei din jurul nostru. Primul principiu care il gasim in acest verset este: SLUJIREA, care inseamna: a servi, a sluji pe cineva, a te da in intregime unei anumite lucrari. Revenim la intrebarea de mai sus: A sluji pe Dumnezeu e rusinos? Pentru uni crestini din pacate cuvantul predicator deja este prea uzat, prea vechi incat prefera sa il inlocuiasca cu expresi de genu: sa vezi ce tare principii are, ce misto predica incat ma unge la inima, noh sa vii tu sa il auzi pe pastorul asta… rupe tot. Ne este asa de usor sa comparam pe omul lui Dumnezeu care este trimis sa ne schimbe viata si sa ne indrepte incat ni se pare un cuvant de cartier. Perfect de batjocora. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de suparat este Dumnezeu in acele momente cand chiar copiii Lui rad cu pofta de oamenii speciali care El i-a asezat langa noi. Am uitat ca ar trebui sa incurajam inceputurile, oricat de slabe ar fii ele sau oricat de superbe ar fi ele. Uitam sa ne rugam pentru chiar pastorul biserici in care slujim sa nu mai vorbesc despre prezbiteri sau alti slujitori (multi nici nu i-au vazut vre-odata).

Cred ca a existat o perioada in care generatiile dintre cei tineri si cei invarsta s-au rupt. Am rupt orice legatura cu modul de inchinare, de slujire, de rugaciune care erau pe vremea parintilor noastri. In loc sa preluam ce este bun de la ei am preferat sa ne facem conceptiile noastre, sa alegem muzica pe care o ascultam, sa nu fie prea lenta, daca e prea repede iara e gresit,  sa fim cu fite atuncea cand auzim o predica. Cred ca am gresit in ceea ce priveste gandirea noastra fata de Dumnezeu. Ar trebui sa ne gandim mai serios la slujirea pe care Dumnezeu a pus-o in noi, in fiecare. Cred ca am avea mult mai multi tineri care s-ar implica in biserica daca ar exista oameni care inteleg ce inseamna slujirea. Oameni de afara ar putea fi mult mai interesati de biserica sau de alte slujbe daca am fi mai deschisi in ceea ce facem. A avea incredere in Dumnezeu nu e rusine. A-ti da viata in mana Lui nu e o greseala. Deschide-ti inima si accepta-L pe Dumnezeu asa cum este El, nu cum l-am creat noi.

Poti totul in Hristos care te intareste. Amin

P.S. Vreau sa imi spuneti parerea voastra despre acest subiect. Desigur astept argumente si idei. Nimeni nu perfect si de asta vrem sa ne ajutam unu pe altu ca sa intelegem mai bine ceea ce avem de facut. Astept comentariile voastre. Multumesc anticipat.

8 Responses to A fi preot e o chemare sau o rusine?

  1. Tim says:

    I am with you, Emi!

  2. liuname says:

    thank you Tim 🙂 bee blessed!

  3. Orlando personal injury attorney says:

    Thank you for this article. I would also like to express that it can end up being hard when you are in school and just starting out to initiate a long history of credit. There are many students who are only trying to make it through and have a protracted or favourable credit history can be a difficult element to have.

  4. Orlando auto accident attorney says:

    I do like the manner in which you have framed this specific difficulty plus it does supply me personally a lot of fodder for consideration. Nonetheless, from just what I have experienced, I really hope when other commentary pack on that folks keep on issue and don’t get started upon a tirade involving some other news of the day. Yet, thank you for this superb point and though I do not really agree with the idea in totality, I respect the point of view.

  5. Orlando work accident attorney says:

    Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

  6. kasyna internetowe says:

    Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, nice written and include approximately all significant infos. I would like to see more posts like this .

  7. Orlando auto accident attorney says:

    Great write-up, I’m regular visitor of one’s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

  8. Orlando work accident attorney says:

    Greetings! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

Leave a comment